marți, 2 octombrie 2012


“Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine”.


         Scopul proiectului este creşterea implicării a 25 de tineri din municipiul Brăila şi comuna Chiscani, judeţul Brăila, în calitate de voluntari activi în probleme de mediu. 
         Obiectivele proiectului sunt:
-constientizarea privind protecţia mediului înconjurător prin metode nonformale şi de voluntariat pentru 25 de tineri timp de 5 luni;
-cresterea competentelor personale în domeniile lucrului în echipă, managementul voluntarilor, pentru 25 de tineri ca urmare a participării la 2 module  timp de 2 luni prin folosirea de metode nonformale;
-stimularea iniţiativei şi creativităţii a 25 de tineri pentru organizarea unei campanii de informare privind importanţa protejării mediului înconjurător, implicării active şi cetăţeniei europene timp de 7 saptamani in judeţul Brăila
          Necesitatea derulării proiectului răspunde nevoii tinerilor din judeţul Brăila de a se implica activ, în afara programelor obligatorii şcolare, şi prin metode nonformale, în viaţa comunităţii locale. Tinerii vor dobândi o atitudine pozitivă şi de respect pentru ceea ce înseamnă protecţia mediului înconjurător, promovarea voluntariatului, în special cel de mediu şi privind un stil de viaţa sănătos în stransa corelaţie cu natura.
            Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati la tel. 0723337963 sau prin e-mail: proilaviabraila@yahoo.com, persoana de contact Lala Mircea Gabriel-coordonator proiect.

3 comentarii:

  1. Buna ziua! Va doresc succese. Totusi, cum ati identificat nevoile tinerilor de a se implica activ in problemele comunitatii. Oricum, daca deja ati primit finantare, de ce nu ati plasa intreg proiectul pe acest blog, eventual pentru transparenta dar si ca model de scriere de proiecte, sau ca model de implicare a tinerilor din comunitatea voastra?

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua ! Asociatia Proilavia deruleaza de 13 ani proiecte in comunitate,anul acesta , in urma derularii de activitati si proiecte locale si din discutii cu tinerii, am observat dorinta acestora de a se implica activ in partea de mediu legata de Dunare.Malurile Dunarii sunt foarte murdare in unele zone, iar actiunile de ecologizare sunt putine. Vrem sa dam un eexmplu autoritatilor locale ca tinerilor le pasa de zona unde traiesc/locuiesc.In ceea ce priveste activititile,ele vor fi postate in momentul derularii lor,acum fiind in faza de recrutare a tinerilor.

    RăspundețiȘtergere