joi, 20 decembrie 2012

PE VISCOL SI NINSOARE, TINERII EUROPENI VOLUNTARI DE MEDIU  
braileni si chiscaneni continua campania de constientizare si informare cu privire la protejarea Dunarii si a ecosistemului fluvial.
Am continuat actiunile proiectului si ne-am deplasat in institutii de invatamant din Braila si chiscani unde ne-am intalnit cu multi copii si tineri dornici sa afle informatii noi si utile. Le-am distribuit brosuri, pliante, mape depsre proiect, am vorbit si cu profesorii, dirigintii si directorii scolilor care ne-au gazduit. Ne-am jucat , am creat clipe frumoase intre noi . Am primit si propuneri despre activitati, idei de proiecte si toti tinerii ne asteapta si la primavara la alte activitati.
Noi ne-am prezentat bine, am vorbit depsre voluntariat, cetatenie europeana, in special despre modul cum se protejeaza Dunarea in alte tari si cum participa acolo comunitatea si tinerii la actiuni ecologice, dar si despre protectia mediului, rezervatii naturale, despre pescuit.




 



 





 


 
 
TARGUL DE OFERTE PENTRU VOLUNTARI,BRAILA

    Vineri, 14 decembrie 2012, intre orele 11,00 si 17,00, la Casa Tineretului Braila a avut loc a II-a editie a Targului de oferte pentru voluntari „Mos Craciun, si tu esti voluntar”.
Evenimentul a fost organizat de catre Consiliul Judetean Braila, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – Filiala Braila, Centrul de Tineret Tinklub, Centrul EUROPE DIRECT, cu sprijinul tuturor ONG-urilor prezente.
    Asociatia Clubul de turism Proilavia a participat, alaturi de alte ONG-uri locale, la acest eveniment. Standul Proilavia a cuprins fotografii din proiectele realizate si din expeditiile montane. De asemenea au fost postate afise cu tematica ecologica si de protejare a Dunarii.
S-au prezentat si materiale, afise de mediu, realizate de tinerii participanti ai proiectului „Crestem in spiritul Dunarii !”, derulat in perioada septembrie 2012 – februarie 2013. Cei interesati au primit informatii despre mediu, turism, cetatenie europeana. Au avut loc discutii cu profesori, tineri din alte organizatii brailene si s-au discutat posibile parteneriate de viitor.
Cu aceasta ocazie, au avut loc si momente artistice si muzicale, oferite de copii si tineri de la mai multe institutii de invatamant brailene, care au dat o nota festiva evenimentului, prin muzica, dans si alte momente artistice.













 
ACTIVITATI IN DERULARE
 
     Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila si-a continuat, si in aceste zile friguroase, activitatile interactive si nonformale din cadrul proiectului „Crestem in spiritul Dunarii!”, finantat de Comisia Europeana, prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Programul Tineret in Actiune, Actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor.
In luna decembrie, aceasta asociatie a organizat ateliere de creatie de costume inspirate din elemente ale Dunarii (pesti, plante, pasari etc.), precum si costume din materiale reciclate si cu un mesaj ecologic.
Au urmat doua work-shopuri, intitulate „Educatie si voluntariat la Dunare!”, care au abordat tematicile de mediu, voluntariat si cetatenie europeana. Cu aceasta ocazie, au fost vizionate imagini cu deseruile de pe Dunare si de pe malurile acestui fluviu.
Participantii au propus activitati viitoare, cu impact in comunitatea locala, actiuni de igienizare, trimiterea de adrese catre autoritatile publice, pentru a le propune idei de imbunatatire a colectarii deseurilor de pe Faleza Dunarii.
A fost discutata si legislatia de mediu romaneasca, mai ales despre Legea Picnicului, care nu se respecta, precum si despre situatia deseurile aflate pe malurile Dunarii, dar si despre modul in care in Dunare se deverseaza ilegal apa poluata.
S-a discutat despre rolul Garzii de Mediu si modul in care trebuie sa respecte legea si modul in care amenzile sunt aplicate si au sau nu efect.
Un subiect intens discutat a fost acela al comunei Chiscani, unde, in zona plajei Harapu, vara este o mizerie de nedescris si nu se face nimic pentru a se proteja natura.
Au participat atat tineri din cadrul proiectului, membri, colaboratori ai Asociatiei Proilavia, din mass-media, profesori, invitati de la autoritati publice (Primaria Municipiului Braila, Directia pentru Sport si Tineret Braila etc.), reprezentanti ai altor organizatii nonguvernamentale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu