marți, 27 noiembrie 2012

INFO PROIECT


  Proiectul “Crestem in spiritul Dunarii !” implementat de Asociatia Clubul de turism Proilavia Braila, finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune, 1.2-Initiative ale tinerilor continua intr-un ritm nonformal si ecologic !

         Au trecut mai bine de 2 luni de la inceputul activitatilor si deja s-au derulat foarte multe actiuni pentru 26 de tineri din orasul Braila si comuna Chiscani provenind din majoritatea liceelor brailene, avand varste intre 15-22 ani. Astfel, s-au derulat 2 module de training–managementul voluntarilor si lucru in echipa- unde tinerii au putut sa invete intr-o maniera nonformala si interactiva, folosindu-se metode precum discutii libere, joc de rol, lucru in echipa, scene tematice, animatie prin jocuri, cantece si dansuri tematice, activitati outdoor. Tinerii au aflat informatii noi despre cetatenia europeana, despre oportunitatile oferite  prin programul Tineret in Actiune, notiuni de protectia mediului, au vizionat filmulete referitoare la voluntariat, protejarea mediului si a arealului Dunarii in special. Atmosfera a fost foarte placuta, prin exercitiile si metodele propuse de lectori, toti tinerii participand activ si deschis. Astfel, tinerii se pregatesc in a fi voluntari de mediu, a constientiza beneficiile lucrului in echipa si a ajuta comunitatea locala prin actiunile propuse.

      Au urmat 2 vizite de lucru si documentare pentru ca tinerii sa fie bine informati cu privire la protejarea si conservarea ecosistemului Dunarii. Prima vizita s-a desfasurat in orasul Tulcea , unde s-a vizitat Complexul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, faleza si arealul Dunarii. A doua vizita a avut loc in orasul Galati, vizitandu-se Complexul Muzeal de Stiintele Naturii si arealul Dunarii. Tinerii au fost informati pe viu, au vazut diferite tipuri de ecosisteme (pasari,plante,animale,pesti) protejate din arealul Dunarii, foarte utile pentru viitoarele actiuni ale proiectului cat si pentru a multiplica informatiile catre alte persoane interesate.

     Perioada urmatoare va consta in derularea unei campanii de informare si constientizare in randul populatiei din Braila si Chiscani referitoare la protejarea si conservarea ecosistemului Dunarii si a mediului in general. Vor avea loc vizite in scoli, licee, actiuni de ecologizare, workshpuri.

       Toti cei interesati sa ne sprijine sau doar sa urmareasca derularea proiectului pot accesa www.cresteminspirituldunarii.blogspot.com si www.facebook.com/Crestem.in.spiritul.Dunarii.

        Noi crestem in spiritul Dunarii
                 

 



 





 
Gasiti mai multe fotografii si filmulete la adresa
Asteptam de asemenea si comentariile d-voastra/propuneri/pareri/impresii...orice ne va ajuta sa fim in continuare tineri.....nonformali .......europeni...de mediu si nu numai !!!!! Multumim
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu