luni, 14 ianuarie 2013

Primii voluntari nonformali de mediu ai anului 2013. Cine incepe din ianuarie…. asa o tine tot anul !

Tinerii participanti ai proiectului„Crestem in spiritul Dunarii !” al Asociatiei Clubul de Turism Proilavia Braila au inceput anul 2013 animati de spirit de lucru in echipa, voluntariat si mobilizare in protejarea Dunarii. In perioada 7-13 ianuarie 2013, s-a continuat campania de informare si constientizare asupra rolului ecosistemului Dunarii si protejarii mediului inconjurator.

S-au derulat 2 activitati de igienizare si ecologizare a malului Dunarii , atat in Braila, pe faleza Dunarii, cat si in Chiscani, pe malul Dunarii si in zona plajei Harapu. Dotati cu veste, saci, manusi de ecologizare…spirit de echipa si de cetateni europeni, in ciuda frigului, au adunat multi saci de deseuri, demonstrand ca si iarna sunt foarte multe gunoaie.
S-au distribuit materiale informative continand mesaje ecologice si sloganuri de mediu, cat si informatii despre programul Tineret in Actiune. Multi cetateni ai Brailei au apreciat ideea actiunilor si au incurajat tinerii sa continue, in acest fel Dunarea si malurile acesteia sa fie din ce in ce mai putin poluate si cu deseuri de tot felul. Metoda inedita si inovativa cu impact a fost acela ca tinerii au mers imbracati in costume inspirate din elemente de mediu si natura (pesti, pasari, ustensile de pescuit, salcie), distribuind pliante si luand pareri ale brailenilor cu privire la cat de curat este mediul inconjurator.
Actiunile proiectului vor fi promovate in majoritatea localitatilor din bazinul Dunarii, din Germania pana in Ucraina, prin email,telefon, retele de socializare si alte metode. Se vor contacta organizatii similare de mediu, tineret,voluntariat, institutii publice, rezervatii naturale - pentru a face schimb de informatii si de nu, de a concepe parteneriate durabile europene cu impact major in randul comunitatilor.
 
Activitatile fac parte din proiectul“Crestem in spiritul Dunarii !”, proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune/Actiunea 1.2-Initiative ale tinerilor.
Mai multe foto gasiti la: www.facebook.com/Crestem.in.spiritul.Dunarii


 
 


     

 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu